Dhr.H. Dijkman

Uitzending Nieuwsuur 17 september 2016, dhr Dijkman is te zien bij 2.15 minuten

Elektronen microscoop

Doctor (*geen arts/dokter) Henry Dijkman is wetenschappelijk onderzoeker (HAN docent en wetenschappelijk docent) en is bezig met de siliconen problematiek. Hij kan siliconen in weefsels detecteren met een licht/elektronenmicroscoop en 'energy dispersive x-ray'.  

In opdracht van dr. Rita Kappel heeft Dijkman in 2016 onderzoek gedaan naar weefsel van een overleden vrouw, die haar lichaam aan dr. Kappel had nagelaten om er onderzoek naar siliconen mee te doen. 

Dijkman ontdekte met een elektronen microscoop dat siliconen deeltjes migreren naar alle vitale organen en naar alle spieren, zenuwen en ruggenmerg, kortom in het hele lichaam. Het onderzoek van Kappel, Pruijn en Dijkman betekende een grote doorbraak.

In sept. 2021 deed hij onderzoek waaruit bleek dat er siliconen lekkage bij 98,8% van de vrouwen was en bij 86,6% was sprake van migratie buiten het kapsel.

Interviews

Youtube 2020 >> 

Interview: Verwoestende gevolgen van siliconen 2019 >>

Alle vrouwen kunnen ziek worden van borstimplantaten 2019 >>

Wetenschappelijke onderzoeken

Exposure to silicone breast implant-infused media is detrimental to Caenorhabditis elegans. 2023 >> 

Case Report: Evidence of Migratory Silicone Particles Arising From Cohesive Silicone Breast Implants. 2022 >> 

Assessment of Silicone Particle Migration Among Women Undergoing Removal or Revision of Silicone Breast Implants in the Netherlands. 2021 >>  

Kamerbrief: Reactie op bovengenoemde studie 2021 >> 

Gel Bleed and Rupture of Silicone Breast Implants Investigated by Light-, Electron Microscopy and Energy Dispersive X-ray Analysis of Internal Organs and Nervous Tissue. 2016 >>