Ontgiften


Er bestaat nog geen reguliere behandeling

Siliconen kunnen niet meer uit je lichaam verdwijnen en niet 'opgelost' of 'afgevoerd' worden. Er bestaan tot nu toe geen reguliere medicijnen voor ASIA klachten. Wel is symptoombestrijding in een aantal gevallen mogelijk.

Wat kun je zelf doen

Je bent zelf in staat je lichaam krachtiger te maken, zodat je beter bestand bent tegen de nadelige gevolgen van siliconen. Dat kan door een betere leefstijl, gezondere voeding, eventueel aangevuld met supplementen.

We willen benadrukken dat siliconen niet kunnen oplossen of afgevoerd kunnen worden en dus altijd in je lichaam blijven. Omdat er geen geneesmiddel bestaat is het belangrijk dat je het heft in eigen hand neemt. Doe alles wat in je mogelijkheid ligt om gezonder te worden. 

Breng je lichaam in een betere conditie en zorg ervoor dat je lichaam het makkelijker krijgt om te herstellen.

Waarom ontgiften

Met de productie van siliconen worden ca. 108 chemische/toxische stoffen gebruikt. Het is mogelijk dat de cocktail van deze toxische stoffen een chronische ontsteking in de cellen veroorzaakt (samen met de chemische vervuiling waaraan ieder mens blootstaat). 

 De combinatie van visolie, algen en antioxidanten kunnen de ontstekingsreacties in de cellen verminderen, waardoor klachten kunnen verminderen en auto-immuunziekten mogelijk worden voorkomen.

Omdat er nog steeds geen regulier geneesmiddel bestaat, is ontgiften een van de dingen die je zelf kunt doen om je lichamelijke conditie en immuunsysteem een boost te geven, zodat je beter bestand bent tegen de toxische stoffen in je lichaam.  We beweren niet dat ontgiften het ei van Columbus is bij ASIA of Breast Implant Illness, maar wel dat je zélf wat kunt doen aan je herstel door middel van gezonde voeding  een antiontstekingsdieet, eventueel aangevuld met supplementen, en je leefstijl aanpassen, zonder afhankelijk te zijn van (vaak dure) therapeuten.

Wanneer ontgiften / detoxen

Wacht circa 2 - 3 maanden na de explantatie, zodat je lichaam uit zichzelf kan herstellen/ontgiften en als je klachten niet verminderen, start dan pas met de supplementen.

Pas als de implantaten verwijderd zijn, is het zinvol om te ontgiften met supplementen.

Bij een groep vrouwen helpt ontgiften goed, maar het helpt helaas niet bij iedereen.

Bij ca. 70% van de vrouwen verdwijnen/verminderen de klachten sowieso ook zonder ontgiften!

Welke supplementen

Visolie 

ofwel Omega 3 vetzuren, (zonder Omega 6). Liefst tot 7 gram (dit is 7000 mg) per dag. Zoek op zuiverste visolie, goed ontdaan van chemische vervuiling. Voor vegetariërs zijn er goede alternatieven, maar zorg dan wel dat je aan voldoende EPA en DHA komt (minimaal 2,5 gram per dag, dat betekent dat er 6 capsules per dag nodig zijn). We kunnen je een productlijst sturen met merknamen van vegetarische alternatieven. >>


Chlorella 

zonder silicium. Dit zijn algen. Tijdens de eerste periode kun je extra hoofdpijn en spierpijn krijgen. Dit is een normale reactie omdat het lichaam veel gifstoffen afvoert. Drink dan veel extra water, ca 2 liter. Je kunt het beste de Chlorella opbouwen, begin met 3 tabletten, wacht dan tot je geen hoofdpijn en spierpijn meer hebt en bouw dan langzaam de hoeveelheid op.  Dus luister tijdens het ontgiften goed naar je lichaam. Nemen de klachten toe, neem er dan tijdelijk minder. Zoek op internet naar Chlorella Pyrenoidosa algen of Chlorella Vulgaris.  Pyrenoidosa werkt sterker dan Vulgaris, maar voor sommige vrouwen té sterk, zodat het ontgiften te hard gaat.

Klachten bij te snel detoxen met Chlorella; Hoofdpijn, spierpijn, algehele malaise, griepgevoel.

Hanteer dit opbouwschema: 

Week 1: 1 's morgens -1 's middags - 1 's avonds

Week 2: 2 's morgens - 1 's middags - 1 's avonds

Week 3: 2 's morgens - 2 's middags - 2 's avonds

Week 4: 3 's morgens - 3 's middags - 3 's avonds

Na dit opbouwschema kun je er 9 per dag blijven slikken, tot je je duidelijke verbeteringen bemerkt.

Mogelijke bijwerkingen Chorella:

Er zijn twee vrouwen op het Meldpunt bekend die vermoedelijk een allergische reactie kregen op Chlorella.  Hun klachten: benauwd, huidreacties, braken, trillen, beven.  Stop dan onmiddellijk en raadpleeg uw huisarts.


Antioxidanten

Eten van felgekleurde groenten en fruit zoals paprika, broccoli, blauwe bessen, aardbeien etc. Eventueel antioxidanten supplementen. Er bestaan dranken met hoge dosering antioxidanten en supplementen die op internet of in natuurvoedingswinkels te koop zijn, zoals maquibes. Google op: 'Bes met hoogste dosering antioxidanten'.  >>


Vitamine D

Vitamine D zorgt ervoor dat het immuunsysteem beter werkt. Omdat je bij siliconen het risico loopt om auto-immuunziekten te ontwikkelen, is het verstandig om te laten onderzoeken of je vitamine D op peil is. Veel vrouwen met implantaten blijken een veel te laag vitamine D gehalte te hebben.

Onderzoek  2017

Onderzoek  2022


Energie

Google op 'vermoeidheid en Q10'


Meldpunt Klachten Siliconen is niet aansprakelijk voor de werking of reacties als gevolg van inname van vitaminen/supplementen en/of behandelingen. Zie onze algemene voorwaarden en overleg altijd eerst met je huisarts.


Waar zijn de producten verkrijgbaar

Op verzoek sturen wij je via de mail een productlijst toe. Geen reclame, maar puur bedoeld om je een handje te helpen in de wirwar van alle mogelijke producten. >>

Hoe lang

We adviseren minimaal 3 maanden de supplementen te slikken. Bij een chronische ziekte, zoals een auto-immuunziekte ten gevolge van implantaten, kun je de visolie altijd (je leven lang) blijven slikken. 

Verminderen je klachten niet of nauwelijks, maak dan een afspraak met een internist Dr. Nanayakkara of Dr. D. Beekman 

Antiontstekingsdieet

Het is erg belangrijk om ook je voedingspatroon aan te passen om de chronische ontstekingen in cellen te verminderen >>

Let op! Hulp tegen betaling

Let op

Er zijn momenteel mensen die tegen betaling aanbieden om vrouwen met klachten te coachen met verwerken en ontgiften.  De adviezen van het Meldpunt zijn volledig gratis, omdat wij niet over de ruggen van zieke vrouwen willen verdienen.  Daarnaast zijn wij 24/7 bereikbaar voor begeleiding.