Beter worden

In het kort

1.Komen uw klachten door implantaten? >>

2. Aantonen dat u ziek bent. >>

3. Implantaten verwijderen / explantatie >>

4. Andere manieren voor borstvergroting >>

5. Onderzoeksprotocol voor diagnose ASIA meenemen naar huisarts en internist >>

6. Deze onderzoeken meenemen naar uw arts; >>

7. Behandeling arts >>

Meer hieronder

Aantonen dat u ziek bent

 • MRI laten maken om te checken of ze gescheurd zijn, ook zijn daarop kleine deeltjes siliconen zichtbaar.

 • Onderzoeksprotocol van immunoloog prof Cohen Tervaert en internist Dr. Nanayakkara meenemen naar je behandelend arts.

 • Bloedonderzoeken naar reacties op siliconen: ANA, APA, IgG, ACA, Procollageeen III, anti SSAA, CIC, silicaat antistof, Siloxanen, Platinum, Silicium, D4 en D5.

 • Alternatieve methoden; toxicologisch bloedonderzoek, levend bloedanalyse, Siliciumtest, haaranalyse, platinumtest.

Meer

Wanneer implantaten verwijderen

 • Bij veel lichamelijke klachten die niet anders verklaard kunnen worden

 • Kapsels laten verwijderen, hierin kunnen siliconen moleculen zitten.

 • Vraag of de plastisch chirurg de eventuele gelekte siliconen wil verwijderen.

 • Vraag of de okselklieren gecheckt worden op siliconen.

 • Eis de verwijderde implantaten op, ook al zijn het 'lijmresten'. Je kunt dan checken op lekken, scheuren, losse lijmresten, schimmels.

 • Neem geen nieuwe implantaten, omdat als je eenmaal hebt gereageerd op siliconen, je lichaam de bekende indringer herkent en zich opnieuw afweert tegen de nieuwe siliconen.

 • Elk implantaat heeft een poreuze envelop, dus ook nieuwe implantaten lekken/zweten siliconen moleculen door. Die houden je ziek.

 • Ook geen nieuwe implantaten bij; allergieën voor andere dingen of auto-immuunziekte in de familie of zelf.

 • 69-75% van de vrouwen knapt op na explantatie.

Meer

Arts - internist - immunoloog - plastisch chirurg

Dr. Prabath Nanayakkara werkzaam in het Amsterdam UMC verdiept zich al jaren in ASIA en Breast Implant Illness en heeft hiervoor een speciale poli >>

Sinds 2019 kunt u eveneens terecht bij dr. Djoeke Beekman in het Acibadem IMC in Amsterdam >>

U kunt ook naar een immunoloog in een universitair ziekenhuis .

Welke plastisch chirurg neemt uw klachten serieus? >>

Meer over artsen >>

Ontgiften

Uit onze vragenlijsten is gebleken dat na het verwijderen van de implantaten en daarna een ruime periode behandelen met visolie, algen en anti-oxidanten, de klachten beduidend kunnen verminderen.

Bij een aantal verdwenen de klachten volledig, maar het helpt helaas niet bij iedereen. Het ontgiften heeft geen zin als de implantaten er nog in zitten.

Visolie ofwel Omega 3 vetzuren, zonder Omega 6. Liefst tot 7 grám per dag. Zoek op zuiverste visolie, goed ontdaan van chemische vervuiling. Voor vegetariërs zijn er goede alternatieven of neem: teunisbloemolie, 1 theelepel koude persing zonnebloemolie, 1 theelepel koude persing lijnzaad, 1 theelepel kokosolie. We kunnen u een productlijst sturen met merknamen van vegetarische alternatieven.

Chlorella zonder silicium. Dit zijn algen. Tijdens de eerste periode kun je extra hoofdpijn en spierpijn krijgen. Dit is een normale reactie omdat het lichaam veel gifstoffen afvoert. Drink dan veel extra water, ca 2 liter. Je kunt het beste de Chlorella opbouwen, begin met 3 tabletten, wacht dan tot je geen hoofdpijn en spierpijn meer hebt en bouw dan langzaam de hoeveelheid op.

Dus luister tijdens het ontgiften goed naar je lichaam. Nemen de klachten toe, neem er dan tijdelijk minder.

Zoek op internet naar Chlorella Pyrenoidosa algen of Chlorella Vulgaris. Pyrenoidosa werkt sterker dan Vulgaris, maar voor sommige vrouwen té sterk, zodat het ontgiften te hard gaat.

Klachten bij te snel detoxen met Chlorella; hoofdpijn, spierpijn, algehele malaise, griepgevoel.

Opbouw-schema:

1e week: 1-1-1

2e week: 2-1-1

3e week: 2-2-2

4e week: 3-3-3

Mogelijke bijwerking:

Er zijn twee vrouwen op het meldpunt bekend die vermoedelijk een allergische reactie kregen op Chlorella. Hun klachten: benauwd, huidreacties, braken, trillen, beven. Stop dan onmiddellijk en raadpleeg uw huisarts.

Antioxidanten eten van felgekleurde groenten en fruit als bv paprika, broccolli, blauwe bessen, aardbeien etc. Eventueel anti-oxidanten supplementen.

Er bestaan dranken met hoge dosering anti-oxidanten en supplementen die op internet of in natuurvoedingswinkels te koop zijn, zoals maquibes. Google op:' bes met hoogste dosering antioxidanten'

Energie NT factor: dit wordt geadviseerd door prof. Cohen Tervaert .

Google op: 'Youthful Energy vervanger van Propax' Hierin zit hoge dosering NT factor. K.shop.

Of: google op 'vermoeidheid en Q10'

Opbouwen

Google op: 'opbouwen, L glutamine, glycine en forskolin

Productenlijst

Op verzoek sturen wij u via de mail een productlijst toe. Geen reclame maar puur bedoeld om u een handje te helpen in de wirwar van alle mogelijke producten.

Meer

Dieet

Zonedieet

Het Zonedieet van dr. Sears en dr. Kappel heeft als resultaat een anti-ontstekingseffect van de cellen (door siliconen zijn je cellen in een constante toestand van afweer en ontsteking) >>

Zo puur mogelijk eten (zonder zakjes, pakjes, blikjes) met een combinatie van;

 • Véél felgekleurde groenten

 • Magere eiwitten, die in de palm van je hand passen

 • Koolhydraten - zoals volkoren pasta, zilvervliesrijst, brood - als kleine toevoeging

 • Gezonde vetten. Geen verzadigde vetten, zoals boter, maar alleen extra vergine olijfolie.

Het is belangrijk om de juiste hoeveelheden aan te houden van: eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten, dan ontstaat een perfecte balans waardoor de ontsteking in de cellen vermindert. Bij siliconen kan je lichaam zich door dit dieet beter herstellen. Ook worden allerlei auto-immuunziekten zoals diabetes en Alzheimer voorkomen.

Dieet Susan Kolb

Vermijd: Dierlijke eiwitten (rood vlees, varkensvlees, eieren, zuivelproducten),Vis met veel kwik, bij gewrichtsklachten tarwe vermijden, Spirulina groene dranken op basis van cytokines, die systeem-risico met ontsteking en pijn verhogen, nachtschade planten ( aardappel, tomaat, paprika, aubergine) snoep, koek, gebak, bananen, citrusvruchten (beperkt)

Wel: Vers fruit, groenten, volkoren producten, kabeljauw, zalm, makreel, haring, kip en kalkoen, drink acht glazen gefilterd of gedistilleerd water per dag

Tips:

Eet 50% rauw voedsel, Reinig groenten en fruit in een citroen - en zoutwateroplossing

Supplementen bij: ontstekingen, immuunsysteem, ontgiften, pijn, infectie, zenuwpijn, vermoeidheid, slapeloosheid

Meer

Leefstijl

Omdat er nog geen medicijnen gevonden zijn voor onze doelgroep, is het belangrijk dat je je lichaam zo goed mogelijk in conditie houdt door gezonde voeding, supplementen, beweging, plezier, geluksmomenten zoeken, omdenken, ontspanning en meditatie. Ook al is het soms zwaar om je ziekte te dragen, neem zelf de verantwoordelijkheid om iets van je leven te maken. Leg de focus niet op het lijden maar op dat wat je nog wel kunt. Geef je lichaam dagelijks een boost door je leefstijl aan te passen.

Alternatieve geneeswijzen

Omdat de fabrikanten tot nu toe niet verplicht zijn om de samenstelling vrij te geven van de chemische stoffen waarmee siliconen worden gemaakt, is er nog geen reguliere geneeswijze voorhanden Daarom wijken vrouwen noodgedwongen uit naar het alternatieve circuit. Enkele tips:

Kliniek voor neuropatische pijn

Natuurlijke pijnstillers

B12 tekort

Foto's levend bloedanalyse

Meer

Uitgebreide adviezen bij klachten