Prothese was opengeploft

Zoals velen onder jullie heb ik mijn borsten omwille van een te kleine cup zo een 13 jaar geleden laten vergroten. Ik had de chirurg genomen die ook mijn zus en nog wat vrienden van ons succesvol geopereerd had. Ik had vertrouwen in hem dus mijn borsten moesten naar een c-cup dat was mijn doel. Ik weet nog dat de chirurg zei dat McGhan siliconen zeer sterk was en dat je er zelfs met een vrachtwagen mocht overrijden dan nog scheurt het niet!?

Na de operatie had ik 2 stevige bollen ja je hoort het goed van een A-cupje naar een boezem. Ik vond ze mooi en was fier erop.

Na mijn 2 zwangerschappen paar jaar verder waren ze uit hun model en ze begonnen te hangen. Tja ik vond dat normaal aangezien ik zwanger was geweest. Ik vond het wel heel erg dat ik geen borstvoeding kon geven nog geen druppel het deed enorme pijn... nochtans zat de prothese onder de spier en zou dat mogelijk moeten zijn volgens de dr. Ik vond dat heel erg...

Naarmate begon ik rare verschijnselen te krijgen. Overmatig zweten overdag en in de nacht, vapeurs overdag, opzwellen testen op menopauze of pms waren negatief. Wat had ik toch depressieve klachten kreeg ik erbij. Naar de psychiater medicatie gekregen voor angsten ik had dus af en toe een paniekaanval. De dr. zei omdat ik een darmaandoening had al heel mijn leven FAP toen ik 18 jaar was hadden ze preventief al een deel dikke darm weggenomen. Na mijn zwangerschap had ik een Desmoïd tumor ter grote van kokosnoot in mijn buikspier. Dit had met FAP (Familiaire Adenomateuze Polyposis - heel veel poliepen in de darmen) te maken. Weer was ik zeer succesvol geopereerd in UZ Leuven door de profs.

Ik begon last te krijgen van een hoge hartslag, in UZ Leuven tijdens een colonscopie opgemerkt door mijn prof. onmiddellijk doorgestuurd naar de dienst endocrinologie na veel testen dezelfde dag had ik dus de ziekte van Graves en auto immuunziekte erbij je kunt het blijkbaar ook zonder immuunziekte hebben. Ik had het dus... Dit had absoluut niets met mijn ziekte FAP te maken. Hoe ik eraan kom is een raadsel. Met een hoop medicatie en bèta blokkers voor mijn hart ging ik naar huis! Na 2 jaar stonden mijn schildklieren met jodiumkuur op punt. Ik had ook last van droge ogen daarvoor moest een ocu gel nemen en een hoop dokters zien maar met Graves kon het te maken hebben...het was precies of je zand in ogen had.

In 2014 zwaar operatie ondergaan omwille van mijn ziekte FAP dikke darm wat ik nog een beetje van had er volledig uit! Van mijn dunne darm hadden ze een dikke darm gemaakt een stukje dan toch zodat ik nog naar toilet kon gaan en geen stoma hoefde. Deze operatie was enorm zwaar geweest maar ik was blij dat het voorbij was en ik weet ik ga 24 keer in de dag naar toilet maar dat doe ik al heel mijn leven dat bleef.

Ik begon zwaar vermoeid te worden ik deed niets dan slapen mijn darmen rommelden vooral zweten en niet uitgeslapen te geraken. Naar UZ Leuven mijn ijzer stond veel te laag hup baxters pff.

De vermoeidheid bleef zelfs een jaar na de operatie ik ben invalide werken doe ik niet en ik begreep het niet.

Mijn borsten begonnen een paar weken geleden pijn te doen bij wandelen hypochonder Meesje dadelijk naar de huisarts die verwees me door voor een echo en de week erna stond mijn operatie explantatie zonder vervanging prothesen al gepland bij de chirurg van mijn BV. De dag van de operatie ging goed ik had zenuwen en ik kreeg een Xanax op de kamer (kalmeringspilletje) even daarna lag ik al klaar om naar de OK te gaan ik begon suf te worden van dat pilletje na een 45min onder wachten in dat voorkamertje kwam de chirurg nog maar eens vragen of ik zeker geen prothese vervanging wilde want ik ging er spijt van krijgen. Nog helemaal suf van die Xanax riep ik neen neen dat weet ik nog. Hij zei ik kom je halen binnen 5min. tja tarare ik lag er nog 20min te rillen van de kou. Eens op de operatiezaal vroegen de verpleegsters ga je echt geen vervanging doen? Ik zei alweer neen ik begon het zelfs genant te vinden...Ik werd wakker op de recovery met een warmte blazer in mijn bed volgens de verpleegkundige was ik zwaar aan het rillen gegaan, daar weet ik niets meer van. Ik voelde alleen maar pijn.

Op mijn kamer kwam tegen de avond de chirurg zijn ronde doen voor mijn ontslagpapieren. Hij zei uw rechter prothese is gescheurd en volledig leeggelopen!? Het meeste daarvan heb ik kunnen leegzuigen en proper maken! Ik antwoordde maar die dingen kunnen toch niet liquide worden dat was toch een gel waar je met een vrachtwagen over kon rijden!? Licht geïrriteerd gaat hij verder de linker prothese was opengeploft bij het zien van lucht dus die was versleten!? Ik was verstomd dat die dingen dus liquide konden worden en volgens de radioloog was de linkerkant intact en rechterkant had een scheur maar zag geen lek of zo... De chirurg beaamde dat hij veel werk gehad heeft en de kapsels verwijderd. Vooraleer ik het vergeet te zeggen mijn ventje moest trouwens in de gang wachten hij mocht het gesprek niet mee horen... ik had er toen geen erg in omdat ik nog suf was van de narcose maar achteraf is het wel smerig waarom hij er niet bij mocht zijn. Mr. de chirurg vroeg nl. nog maar eens of ik geen nieuwe prothesen wilde? Och ja binnen een jaar ga je terug aan mijn deur staan voor nieuwe zei hij. Niet normaal hè.

Ik ben superblij dat ze eruit zijn mijn borsten zijn nog heel mooi zelfs mooier dan ervoor ze hangen minder naar buiten. Oké ze zijn veel kleiner maar zachter. Het kleiner zijn daar moet ik aan wennen maar mijn gezondheid gaat voor die dingen zijn heel giftig ze worden wel vloeibaar en ze lopen wel uit de kapsel en ze maken je ziek! Ik ben god dankbaar dat ik de kans heb gekregen deze site te leren kennen want alle symptomen heb ik. Ik moet zeggen in mijn familie heb ik spijtig genoeg veel mensen deze een BV hebben ondergaan; Mijn zus heeft twee maal een borstvergroting gehad en ook zij heeft de ziekte van Graves. Een tante van mij heeft ze al 20 jaar en ze durft ze niet vervangen... ze heeft een burnout gehad met neurologische uitval. Ze heeft haar schildklieren moeten verwijderen en ze zwelt net als mij op en zweten. Ik hoop haar naar deze informatieve site te begeleiden want die dingen maken je ziek. Doe het nooit!

Voor de rest ik moet volgende week terug naar de chirurg om mijn borsten te laten zien en gegarandeerd zal hij weer beginnen over nieuwe prothesen maar mijn antwoordt blijft neen!!!!!!

Veel liefs

Meesje.