Essentiële trombocytemie

Ik was 33 jaar toen ik mijn borstimplantaten liet plaatsen, ik had er vaak over nagedacht maar durfde de stap toen nog niet te nemen totdat ik mijn ex partner ontmoette, toen werd het heel makkelijk om het wel te doen. Ik heb ze in België laten plaatsen, kreeg de certificaten mee en er zat een levenslange garantie op! Ze konden 20/25 jaar makkelijk blijven zitten en door de cohesieve gel konden ze nooit lekken!

11 jaar lang was ik er blij mee, ze waren prachtig en zagen er natuurlijk uit! Ik voelde me vol zelfvertrouwen en kon allemaal  leuke kleding dragen! Vooral bikini’s waren superleuk om te shoppen!

De keerzijde kwam na alle media aandacht en het programma Moordtieten. Ook ik had allerlei vage klachten, extreem moe , gewrichtspijn, spierpijn, slechte concentratie , darmproblemen en mijn ogen zagen er “puffy” uit, al anderhalf jaar minstens kwam ik 's ochtends kreupel mijn bed uit, ik kon amper mijn sokken normaal aantrekken, maar ik gaf mijn drukke leven en werk de schuld . Ik zocht  de fysiotherapie en de shiatsu massage vaker op , bezocht een orthomoleculair arts om mijn klachten aan te pakken . Nog steeds had ik deze niet aan mijn borstimplantaten gelinkt!

In 2018 kreeg ik een verontrustend bericht van mijn huisarts, mijn trombocyten waarden in mijn bloed waren veel te hoog, het moest uit worden gezocht en een beenmergpunctie volgde, “ het” ging mis in het beenmerg maar waarom weten ze niet. 

Ze noemen het Essentiële Trombocytemie, een zeldzame (kwaadaardige) aandoening van het beenmerg waarbij teveel bloedplaatjes ontstaan, waardoor je meer kans hebt op bloedstolsels

Ik moest 2 x per jaar bloed prikken en bij de oncoloog op controle komen, ik kreeg bloedverdunners voorgeschreven. Vanaf dag 1 heb ik ook hem ingelicht over mijn implantaten.

In 2019 belandde ik weer bij de huisarts, ik had een lymfebult onder mijn rechter oksel, ik was ongerust en vertelde ook haar dat ik borstimplantaten heb. Het was niks, waarschijnlijk een infectie van mijn oksels scheren.

Diezelfde dag meteen een afspraak gemaakt voor IPL behandelingen (ontharing) voor mijn oksels, die onrust iedere keer wilde ik niet. De bult kwam steeds vaker terug en weer zocht ik mijn huisarts op, uiteindelijk mocht ik een echo laten maken van de oksel, er was niks kwaadaardigs te zien, wel iets met een verdikking maar duidelijk was me dat niet.

Na de docu op tv liet het me niet helemaal los, 's nachts werd ik in paniek wakker, daar was de stem weer…. Ik voelde aan mijn borsten of ik de implantaten kon voelen, zodat ik mezelf gerust kon stellen dat ze niet kapot waren. Er gingen maanden overheen, een soort van je kop in het zand steken. Mijn klachten van de lymfebult(en) werden erger, nu beide kanten en het deed pijn.

In februari heb ik aan mijn huisarts gevraagd of ik een verwijzing kon krijgen om een echo te laten maken van mijn borstimplantaten, dat was meteen goed en diezelfde week kon ik nog terecht in het ziekenhuis. Daar werd meteen duidelijk dat ze lekten en de rechterkant was geruptureerd. (gescheurd)

Ik wist het. En toch kwam het hard binnen. De siliconengel was al zichtbaar in mijn rechter lymfe. Ik belandde in een rollercoaster. Verstand, gevoel, angst. Ik had ze niet voor niks genomen. Ze moesten eruit, het waren tikkende gifbommen!

Op internet ging ik dingen opzoeken,  ik kwam uit bij wetenschapper H. D. en heb diverse keren met hem contact gehad…  het werd me steeds duidelijker dat het nog erger was dan ik gedacht had.

Ook kwam ik op Meldpunt Klachten Siliconen terecht waar ik liefdevol heel veel antwoorden en tips kreeg!

5 Dagen geleden heeft mijn explantatie plaats gevonden , er was niks meer over van mijn Eurosilicone implantaten! Het was een siliconenbende van binnen, helaas heb ik er geen foto’s van. Mijn arts heeft alles goed schoongemaakt en een harde plek rechts ( waar ik dus steeds de bult kreeg) weggesneden.

Nog geen 24 uur na de explantatie waren mijn ogen weer dunner, ze straalden weer. Mijn beste vriendin was met me meegegaan naar de kliniek en toen we naar huis reden zei ik meteen tegen haar het is alsof ik weer kan ademen, ik krijg weer lucht! Op dit moment heb ik ook geen lage rugpijn meer!

Ik had me nooit gerealiseerd dat het zo’n gif is voor je lichaam! En ook nooit dat je ze iedere 10 jaar zou moeten laten vervangen, en dat ze allemaal zweten/ lekken vanaf dag één ! Ik zou het echt niemand aanraden, zoek naar andere mogelijkheden zoals lipofilling.

Ik ben heel blij dat er de bewustwording gecreëerd wordt en al kan ik met mijn verhaal maar één andere vrouw helpen dan is mijn missie geslaagd!

En ben ook blij met mijn partner wat mij waardeert om wie ik ben ❤️ en de vele lieve mensen om mij heen.


Liefs Linda