Mijn ervaring met Inamed implantaten

Op mijn 35e heb ik gekozen voor mamma augmentatie 200cc Inamed, waarom omdat ik AAA cupmaat had en toch besloten voor borstvergroting. En mij werd verteld dat Inamed implantaten levenslang meegaan, dat er een vrachtwagen overheen kan rijden en dat ze niet kapot kunnen gaan.

In juni 2004 zijn ze geplaatst en jaren verder voelde ik me soms erg moe maar zocht daar niks achter, ben een sterke vrouw en ga door dat het echt niet meer kan. Jaren verstreken en sinds 2020 kreeg ik klachten maar zocht er niks achter, een pijnstiller innemen en verder. Sinds 2022 kreeg ik meer andere klachten:

- hartkloppingen

- vermoeidheid, maar echt zo moe dat ik geen leuke dingen meer kon doen en na een dag werken moest ik de volgende dagen echt bijkomen en rusten.

- spierpijn in mijn hele lichaam 

- erge rugpijn

- pijn onder de oksels

- onverklaarbare blauwe plekken

- knobbeltje onder tepelhof

- pijnlijke bulten rechterborst

- duizeligheid

- vergeetachtigheid

- concentratie problemen 

Uiteindelijk ben ik voor mijn hartkloppingen naar mijn huisarts geweest en vroeg nog of het mogelijk is dat het komt van mijn borstimplantaten. Antwoord: Nee.

In juni 2022 kreeg ik meer pijn op mijn borstbeen en het knobbeltje in mijn rechter borst, voelde niet goed voor mij en bulten die pijnlijk waren ik ben niet zo snel om naar een huisarts te gaan maar uiteindelijk in januari 2023 op vele verzoeken van mijn familie toch gegaan. Diep van binnen wist ik dat er iets mis was maar durfde niet.

Afspraak gemaakt en gelijk doorgestuurd naar CWZ Nijmegen en mammografie en scan gehad. In het rechter implantaat een ruptuur en in beide borsten twee afwijkingen, maar ze konden geen biopt nemen ivm te dicht bij de protheses. Waarschijnlijk ook extracapsulair.

Toen ging het snel. 7 maart 2023 operatiedatum en de borstimplantaten zijn verwijderd en de afwijkingen zijn ook verwijderd en waren goedaardig. De rechter implantaat was geen scheur maar was echt kapot. 

Mijn ervaring is dat mij verteld is in  2004 dat borstimplantaten levenslang zijn en niet stuk te krijgen zijn een leugen is geweest.

Nu ben ik aan het herstellen en voel me nu stukken beter geen onverklaarbare klachten meer en geloof dat het nog beter gaat worden, alleen het emotionele proces acceptatie maar dat gaat ook goed komen!! In juli krijg ik nog een mammografie en dan hopelijk alles goed. Maar ik zal iedereen afraden om borstimplantaten te nemen en jezelf zoals je bent te accepteren want dan ben je op je mooist. Want deze vervelende situatie wil ik snel vergeten.

Ik sta achter jullie standpunt en heb mij zeker aangemeld voor de rechtszaak!