Custom made implantaat

Deze vrouw had een custom made implantaat (een siliconen plaat) in haar borst moeten laten plaatsen vanwege een holte die opgevuld moest worden. Hierover heen liet ze Monobloc implantaten plaatsen. Ze werd ziek. Zie de reden in dit verhaal. Daarna liet ze siliconen implantaten plaatsen, waarna ze nóg zieker werd.

Een schets van het plaatje

Ik ben inmiddels één keer onder het mes geweest om de custom made prothese te verwijderen. Dat was een openbaring na jarenlange kriebel op het borstbeen achter de plaat.

De arts die hem verwijderde heeft het nog nooit meegemaakt dat een plaat plakkerig en verweekt bleek te zijn.

Hij werkt er zelf ook wel eens mee, als een patiënt dit speciaal wilt. Hij is er ook erg van geschrokken hoe dit na 5 jaar kan.

Zelf sprak hij erover dat die platen er normaal gesproken ook nooit meer uitgehaald worden en hij dit soort toestanden ook niet ziet. De arts is er 2.15 uur mee zoet geweest om het van mijn borstbeen af te halen.

Het leek een hele grote plak kauwgom.

Direct na de operatie was ik de jeuk en ontstekingen op het borstbeen kwijt, hoe bizar!

Nu word ik over een poos voor de tweede keer geopereerd om het borstbeen te herstellen, want die is helaas helemaal naar binnen gezakt en geeft druk op het hart.

Het rare is dat ik vóór de operatie, waarbij het implantaat van mijn borstbeen is verwijderd, gevraagd heb om het implantaat. Op de verkoeverkamer heeft deze in een bak op het voeteneind van mijn bed gestaan.

Ik heb er aan kunnen zitten, wat niet handig was. (De verpleegkundige heeft met reinigingsmiddel mijn hand moeten schoonmaken.)

Het was zo ontzettend groot en plakkerig geworden, het leek wel kauwgom.

Ik heb wel met dreigen van de advocaat van de firma Em..... gegevens gekregen over het materiaal en de afmetingen.

De thoraxchirurg waardoor ik straks geopereerd wordt, vindt het zorgwekkend hoe slecht mijn afweer en algehele gestel is. Ik ben 6 weken bezig geweest om een bacterie weg te krijgen (mycoplasma).

Daarnaast pak ik van alles op en wordt er nu getest op neuropathie (veel last van getintel in mijn hoofd) en reumatische aandoeningen.

De gewrichten lijken steeds te ontsteken en is mijn linkeroog heel erg slecht aan het worden (in een half jaar tijd).

Ik vind het zo eng allemaal.

Nu is op de MRI een grote vlek bij mijn linkerborst te zien, door het zweten van de prothese. Dus die moet er ook nog uit.

Ik heb zowaar toestemming van de verzekering na 2 bezwaarschriften om deze te laten verwijderen. Wat natuurlijk niet gelijk met dezelfde operatie kan, want de thoraxchirurg is teveel tijd kwijt aan het ombouwen van mijn borstbeen.

Dus mag dat in een derde operatie gaan gebeuren.

Ik heb me gek geschreven en gebeld naar de zorgverzekering om verhaal te halen, wat nu eindelijk gelukt is. Mede omdat ik nog steeds geen idee heb welke implantaten ik momenteel heb (vermoedelijk de Eurosiliconen).

Ik gebruik nu sinds januari Fentanyl pleisters voor de pijn in de linkerborst. Ik word er gek van.

De verzekering wil de protheses wel vergoeden mits een patiënt aan een van deze voorwaarden voldoet:

Maar goed de meeste zorgen maak ik me om het getintel in mijn hoofd en de problemen die ik heb met lezen.

Al ben ik erg blij dat er nu actie wordt ondernomen.

De borst is nu al lang aan het zweten en die siliconen plaat op het borstbeen hebben niet echt meegewerkt.

Nu komt binnenkort de volgende stap, daarna eindelijk de borsten.

Al met al moet je een lange adem hebben om door een specialist geholpen te worden en dan nog maar te hopen dat je helemaal opknapt.

Ik denk dat dat niet meer lukt, al ben ik blij met een gezondheidsverbetering van 50% om mee te beginnen.

Ik ben inderdaad ook al begonnen met ontgiften, al weet ik niet of dat heel erg helpt nu de implantaten er nog inzitten.