Briefjes aan Marlou Boots van SVS

(1) Toen ik op jouw advies, opmerkte dat het zo jammer was, zoveel tijd- en energieverspilling, om dan via mijn advocaat mijn medische gegevens boven tafel te krijgen, waren ze opeens wel aanwezig en kon ik ze mee krijgen. Bedankt voor die tip.

(2) Eerst was ze heel vriendelijk en begrijpend. Toen ik zei dat ik écht géén nieuwe prothesen wilde, maar eerst m'n lichaam tot rust wilde laten komen, werd 't opeens een heel ander mens. Wat een heks...! Dan denk je bij een vrouwelijke arts beter af te zijn!

(3) Wil jij zorgen dat ik ook aan dat onderzoek deel kan nemen? Daar heb ik recht op, vind ik. Weet je wel hoe ziek ik ben en wat ze mij hebben aangedaan.'

(4) Ik heb toch zoiets geks met m'n ogen de laatste tijd. Ik hoef maar in 'n flits of in 'n lamp te kijken en ik krijg hele irritante vlekken en flikkeringen voor m'n ogen. Hebben jullie dat wel vaker gehoord?

(5) Verschillende malen heb ik gelezen over obstipatie (verstopping), maar zelden of nooit over diarree, waar ik zelf zo'n last van heb. Komt dat ook voor in verband met siliconen natuurlijk, weet jij daar iets van?

(6) Vier maanden geleden is m'n prothese vernieuwd. Ik heb nu een nieuw Dow Corning implantaat, lees ik in m'n papieren. Nooit geweten dat die weer op de markt zijn!

(7) Mijn prothesen van 15 jaar oud zijn stuk. Nu sta ik op de opnamelijst en dat kan wel 1 á 2 jaar duren. Doodsbenauwd ben ik! Zelfs de urgentielijst is een half jaar tot 'n jaar. Zolang wachten is toch niet verantwoord?! Waarom doet onze minister hier niets tegen? Schandalig en misdadig! Wat voel ik me bedrogen.

(8) Je kan nu wel makkelijk zeggen: "Gewoon aangeven dat je dit of dat wilt hebben of nodig hebt in plaats van vragen of je alsjeblieft mag", maar dat durf ik niet. Ik ben veel te bang dat ze kwaad worden en slecht werk afleveren.

(9) Mijn prothesen zijn in goede staat verwijderd, vertelde m'n arts. Zelf heb ik ze (helaas) niet gezien. Ook vertelde hij dat hij erg heeft moeten schrapen. Twee dagen heb ik om de twee uur morfine gehad tegen de pijn. Ergens klopt er iets niet!

(10) Wat ben ik blij met al die dingen die je me vertelde en wat heb ik er veel aan gehad tijdens mijn consult! Dankzij die kennis was ik 'n stuk rustiger en zekerder en ik werd ook serieus genomen door de specialist.

(11) Echt, elke stap van de komende ingreep heeft m'n dokter uitgelegd, ook waarom hij nu nog geen nieuwe implantaten wilde plaatsen. Het leek wel of ik jou hoorde praten. Hij vond trouwens ook dat jullie goed werk deden.

(12) Hoe zou het toch komen dat vrouwen alles, beter gezegd, alle negatieve reacties van buitenaf, maar blijven accepteren en zichzelf daarmee maar blijven pijnigen. Waarom zijn we daar zo gevoelig voor? Willen we dan echt zo graag aan andermans beeld voldoen?

(13) Ik word wéér kwaad als ik terugdenk aan die klojo met zijn: "Nee hoor liefje, dat kan echt niet, daar kan je geen pijn hebben". Later realiseerde ik me dat die Eikel me eigenlijk voor leugenaar uitmaakte en dat ik dat slikte! Ik heb me dus wéér laten overdonderen.

(14) Is er nu eindelijk al iets bekend over het advies van de Gezondheidsraad aan de minister? Waarom moet 't in vredesnaam zo lang duren? Ik zal maar weer 'ns schrijven en vertellen hoeveel zieker ik de afgelopen jaren geworden ben.

(15) Weet je, ik heb eens zitten denken, althans een poging daartoe gedaan. Toen het zo warm was, was er sprake van botulisme. Ik weet, dat komt voor bij stilstaand water op een "leuke" temperatuur. Hoe zit dat eigenlijk bij de zoutwaterprothese?

(16) Ik zit in een afkeuringsprocedure met het risico van bijstand, omdat de GAK-arts mijn gezondheidsproblemen als chronische vermoeidheid en fibromyalgie niet erkent als arbeidsbeperkend. Heeft het zin en zijn er manieren om daartegen in beroep te gaan?

(17) Ik hoor niets meer van/over dokter Kurk en Vermeulen. Doen ze niets meer voor ons? Ze zijn toch niet bang geworden?

(18) Fijn dat jullie zo vaak verschillende alternatieve mogelijkheden bespreken in de Stille Kracht. Ik heb daar meer baat bij en meer vertrouwen in dan in het traditionele medische circuit.

(19) Met tranen in m'n ogen heb ik de verhalen van X. en X.X gelezen. Knap hoor, zoals die knokken. Ik heb 'n kaarsje voor ze opgestoken, voor kracht.

(20) "Wat een placebo al niet kan doen", was de geringschattende opmerking van m'n specialist toen in vertelde door homeopathie zoveel opgeknapt te zijn.

(21) Is het niet mogelijk om een fonds op te richten voor de minder draagkrachtigen, zodat ze tenminste vitamines kunnen kopen die zo belangrijk zijn? Ik stel 'n gedeelte van mijn claim hiervoor beschikbaar. Wie volgt???

(22) Ik ben gestopt met Carnitine, maar heb hier nog verschillende dozen liggen. Weten jullie iemand die ik daar een plezier mee kan doen?* Nu we het najaar weer naderen met meer grieprisico zou het misschien 'n goed idee zijn om de oproep weer te herhalen van: Geen griepinjectie bij 'n siliconen belasting. (Bij deze dus!)

(23) Het moderne "sorry"- beleid; toegeven dat je fout bent geweest en dan gewoon weer dóórgaan. Dáár kan ik zo razend om worden!

(24) Eén prothese was helemaal weg en volgens deze dokter had er nooit iets ingezeten, was het weefsel "maagdelijk!" Ik heb daar wel sinds 25 jaar een groot litteken, zo'n halve maan. Is het logisch en terecht dat ik ongerust ben of zit óók dit tussen m'n oren?

(25) Mijn prothesen zijn uitgelopen, allemaal witte vlekken waren zichtbaar op de foto. Nu wil mijn arts de prothesen leegzuigen en de envelop met kapsel laten zitten. Hij is bang het weefsel te veel te beschadigen. Moet ik daarmee akkoord gaan?