43 jaar implantaten


Allereerst wil ik even uitspreken hoeveel steun ik heb ervaren door het bestaan van deze website. 

Het gaf me de moed door te gaan.
 

Ik heb 43 jaar implantaten gehad. Ik wilde een A-cup maar die hadden ze niet en het werd dus een B-cup. 

Na 20 jaar en veel pijn zijn ze gewisseld. Ik wilde ze eruit laten halen maar artsen wilden dat niet doen 'omdat ik te jong was om met vellen te lopen.' Ik was 43. Ik kreeg een C-cup in de vorm van iets hangende borsten, omdat dit bij mijn leeftijd paste.

23 jaar later, met weer veel pijn, bleek het rechter implantaat gescheurd en nu moesten ze er wel uit. Weer weigerden de artsen dat in eerste instantie en begonnen over nieuwe implantaten maar dit keer hield ik voet bij stuk.

Het resultaat 3 maanden na de operatie is dat rechts kleiner is dan links en dat er 1 tepel naar binnen is getrokken. Ik zou liegen als ik zei dat ik er niet om heb gehuild. Maar inmiddels heb ik me erbij neergelegd. Ik ga verder met de borsten die ik nu heb. 

Als ik ze beetpak zijn ze vlezig en zacht. Dat heb ik 43 jaar niet gevoeld. Ik kan je niet vertellen wat een rijkdom dat is!

Het lichamelijk herstel viel me mee. Na de operatie kon ik best veel. Via de transfer van het ziekenhuis de eerste dagen hulp gekregen bij wassen en aankleden maar dat kon ik al vrij snel zelf. Van de WMO hulp in het huishouden gekregen en bij het boodschappen doen, dat heeft maar 1 maand geduurd. En dan ben ik 66 jaar en herstel dus niet meer zo makkelijk.

Voordat ze eruit gingen had ik cup C (model oudere dames) Nu ze eruit zijn heb ik links krap AA en rechts minder dan AA.