Polyurethaan

Over Polyurethaan implantaten is veel ophef geweest: kankerverwekkend.

De Meme implantaten van Bristol Myers werden kortdurend van de markt gehaald vanwege kanker bij proefdieren, tot de fabrikant zelf zei, dat hun eigen onderzoek had uitgewezen dat het bij mensen allemaal wel meeviel...... (zoals bakkers die hun eigen brood keuren) Ze zijn echter nog steeds in de handel in Europa ! In de VS zijn ze vanaf 1992 nooit meer op de markt toegelaten.

Achtergrondinformatie

Selectie uit; 'Silicone Gate' over polyurethaan >>

Het gaat om deze merken van Polytech:

  • Meme

  • Replicon

  • Optimam

  • Opticon

  • Silimed /Sientra

Op een forum plaatste plastisch chirurg Dr. W.G. van Selms onderstaande bericht op 13 okt 2009 - 23:42

De oudere polyurethaan protheses van Silimed die ik regelmatig terugzie, ook in verband met kapselvorming, zijn allemaal fors aangetast door de tijd, de buitenlaag is er meestal bijna af gesleten, deze fluweelachtige laag is meestal bijna helemaal verdwenen en ingegroeid in het eigen kapsel weefsel.'

Kortom , ik vertrouw ze totaal niet, kapselvorming komt net zoveel voor, en de kwaliteit is matig. Bovendien vertrouw ik ook niet wat de polyurethaan deeltjes in de kapsellaag gaan doen in de loop van vele jaren, daar is nog onderzoek naar gaande. Deze Silimed protheses werden alleen maar door een plastisch chirurg uit Amsterdam tot een aantal jaren geleden ingebracht, omdat hij heilig ervan overtuigd was dat het de beste protheses waren.

Sterkte met je beslissing, groeten Dr van Selms