Verplaatsen door het lichaam

Uit dit onderzoek blijkt dat gelekte siliconen in álle vitale organen en zenuwweefsel is terug te vinden: >>

Siliconen moleculen die door de envelop van de prothese is gezweet / gelekt, komt in de lymfeklieren terecht, meestal als eerste in de oksels. Ook raken siliconen-deeltjes los van de envelop door chemische reacties aan de oppervlakte. Via die klieren worden de siliconen deeltjes verspreid naar de rest van je lichaam.

In wetenschappelijke artikelen staat dat er siliconen zijn gevonden in oksels, lever, nieren, hersenen, rug, been, huid enzovoort. Hier kan de siliconen schade aanrichten aan elke orgaan en het lichaam reageert hierop met een afweermechanisme / immuunreactie. Het afweersysteem in het gehele lichaam kan daardoor overbelast raken. Deze chronische afweer kan leiden tot auto-immuunziekten.

Soms kunnen de siliconen deeltjes zich ophopen en siliconoma's / knobbels vormen. Het vaakst worden die in de oksels aangetroffen. Dat zijn klontervormige siliconen-restanten met weefsel er omheen. Ze kunnen ook naar gevaarlijke plekken in het lichaam migreren, zoals de longen. Siliconen oksel knobbels kunnen onderzocht worden door middel van een punctie. Het is verstandig om deze te laten verwijderen om te voorkomen dat de siliconen verder verplaatst worden door het lichaam.

De siliconen lost niet vanzelf op. Artsen zijn echter vaak terughoudend met het verwijderen van de gehele klier vanwege het risico van vochtophoping in de arm. Het is een lastige afweging voor zowel de vrouw als de arts...


Wetenschappelijke onderzoeken verplaatsen door het lichaam >>