Lekken / zweten

Hoe weet je of je implantaten lek zijn / zweten?

Er is een nieuwe onderzoeksmethode om te ontdekken of je implantaten lek zijn. In de haren kan men zien of er platina en dus ook siliconen uit de implantaten in je lichaam is gelekt. Na de test wordt verder geen medisch advies verstrekt en het onderzoek zegt niets over het causaal verband met Breast Implant Illness / siliconenziekte en daarom kan de uitslag niet gebruikt worden voor juridische doeleinden, zoals schadevergoeding of vergoeding van explantatie. aug, 2020. >>


Een chemicus omschrijft het zweten; Uit polymere stoffen, zoals het omhulsel van de implantaten lekken altijd stoffen. Dit heet osmose; diffusie door een half doorlaatbare wand. Net als bij drukafname in je fietsband.

Polymeren zijn netvormig van structuur, ze bevatten gaten. Dit zie je onder een elektronenmicroscoop. Daardoor lekken ze.

Lekken. Na verloop van tijd ondergaat de wand van de prothese een reactie (lipolyse) in je lichaam waardoor het polymeer iets ontbindt. De verbindingen tussen de moleculen laten op bepaalde plaatsen los, dus de gaten worden groter en dan begint de wand nog meer siliconengel door te laten. Meestal begint dit tussen de 8-10 jaar.

Dr. Susan Kolb heeft veel siliconen gel implantaten verwijderd, waar maar heel weinig gel in zat terwijl ze niet gescheurd waren. De siliconen die door een intacte envelop lekt, maakt de patiënt net zo ziek als dat ze gescheurd zouden zijn. >>

In principe kun je stellen dat implantaten altijd doorzweten. Daardoor worden de hele kleine deeltjes van die ' Bisonkit' via ons lymfatisch stelsel door het lichaam gedistribueerd. Bij het doorzweten gaat het om geringe hoeveelheden, maar als de implantaten gaan lekken, komt er een overdosis siliconen in je lichaam en hiermee ook de chemische stoffen, zoals Platina.

Siliconen 'zwerven': ze verspreiden zich door het hele lichaam. In dat opzicht zijn ze te vergelijken met een waas van woestijnzand: pas als je 'de korrels' bij elkaar zou vegen, zou je ze zien.

Bij pathologisch onderzoek bij vrouwen zijn er siliconen in elk weefsel en elk orgaan gevonden. Heel soms verlaten de siliconen je lichaam via de huid. Er zijn ook vrouwen die zandkorreltjes in hun urine hebben gevonden. Maar over het algemeen blijven ze in het lichaam zitten. De moleculen zijn te groot om via het nier-membraam afgevoerd te worden.

Wat doet het in je lichaam?

Er werd gedacht dat siliconen 'inert' waren, dus geen verbinding maakt met stoffen in je lichaam. Chemisch gezien zijn de inert, maar het is wetenschappelijk bewezen dat siliconen biologisch niét inert zijn en dus stoornissen in het lichaam opleveren. Bovendien worden er tijdens de productie maar liefst 108 chemische stoffen gebruikt, waaronder zware metalen. Er is niet onderzocht wat al deze stoffen sámen in een lichaam doen.

Zoutwaterprothesen hebben een siliconen envelop, waardoor je dezelfde klachten kunt krijgen als met siliconen gevulde protheses. Er is slechts een minimale hoeveelheid siliconen nodig om een ernstige afweer reactie te krijgen. >>


Onderzoeken Gel bleed / lekken zweten.pdf